Algemeen

Het Twents Fanfare Orkest (TFO) maakt vanaf 1935 al bijna 85 jaren muziek in Hengelo.

De vereniging is opgericht als bedrijfsvereniging van de PTT en is de laatste jaren zelfstandig verder gegaan als TFO.

Het doel van de muziekvereniging is om met veel plezier samen muziek te maken en dit ten gehore te brengen in de vorm van concerten of straatoptredens. De vereniging bestaat uit een A-orkest, Slagwerkgroep en een Kapel. Voor beginnende muzikanten is het B-orkest waarin we onze leerlingen (jong en oud) zo snel mogelijk samen willen laten spelen met enkele ervaren muzikanten. Zo wordt het gevoel voor het samen spelen al vroeg ontwikkeld.

Een instrument wordt gratis in bruikleen gegeven. De basisbeginselen worden door eigen leden bijgebracht. Daarna kunnen er muzieklessen worden gevolgd bij Oyfo. (Voorheen muziekschool Hengelo)

Naast het geven van concerten wordt muzikale medewerking verleend bij St. Nicolaas, Palpasenoptcht; Avondvierdaagse en andere festiviteiten.

Hebt u interesse om lid te worden van onze vereniging, dan bent u van harte welkom tijdens onze repetitieavond op maandag. Loop gerust eens binnen. Wij kunnen nog diverse nieuwe leden gebruiken bij zowel het Orkest als bij de Slagwerkgroep. U kunt natuurlijk ook met het contactformulier op deze site contact opnemen met de secretaris, voor het maken van een afspraak.

Hebt u interesse om ons te boeken voor een concert of ander optreden, dan kunt u met het contactformulier op deze site contact opnemen met onze secretaris. Hij neemt daarna contact met u op om het een en ander te bespreken.

Reacties gesloten.